TREC

TREC - escuela de equitación S'Hort Vell

El TREC o Tècniques de Rutes Eqüestres de Competició és una disciplina eqüestre en la qual genets i amazones i els seus cavalls competeixen en una sèrie de proves, mitjançant les quals es valora la capacitat dels binomis per orientar-se, adaptar-se i superar les dificultats que es troben en el medi natural.

Consta de tres proves: la prova d’orientació i regularitat (PER), la prova de terreny variat (PTV) i la prova d’aires (PAR).

Per tant, el TREC és una de les disciplines més completes ja que intervé la doma, la flexibilitat, la confiança, l’educació del cavall per al treball peu a terra, una mica de cross-country amb petits salts, la gestió de l’esforç del cavall i la capacitat d’avaluar temps i velocitat, tot adaptant-se al terreny. A més, s’hi suma el coneixement del genet en matèria d’orientació i cura del cavall.

Aquesta activitat va dirigida a tots aquells que, essent amants dels cavalls i l’equitació, vulguin gaudir d’aquesta disciplina variada i divertida, que no exigeix ​​un nivell d’equitació ni de forma física excessivament alt, però que sens dubte ajuda a aconseguir-los.

El TREC es pot practicar amb qualsevol cavall que reuneixi les qualitats de bon temperament i bona resistència física. A S’Hort Vell tenim ponis i cavalls que compleixen aquestes característiques, així com unes instal·lacions adequades, per al gaudi d’aquesta interessant activitat.